maanantai 3. elokuuta 2015

Sporttihommia

Hei!


Just tässä huomasin, että viime kuussa tuli ekaa kertaa sitten huhtikuun tarinoitua neljä postausta! Hyvä minä! Niitä selaillessa tuli kuitenkin huomattua sellainenkin fakta, että ne ovat kyllä lyhyempiä, eivätkä ollenkaan niin yksityiskohtaisia kuin aiemmin. Omia tekstejä oli kuitenkin jo nyt mukava lukea ja olen erittäin tyytyväinen, että olen jaksanut tätä kirjoittelua pitää yllä, joskus vähän pidempien ja joskus lyhempien postausten muodossa. Samalla oli hauska huomata, kuinka omat mielipiteet ja asenteet erinäisitä asioista ovat muuttuneet tämän matkan aikana.

Meneillään on viimeinen varsinainen kouluviikko ennen koeviikkoja. Tämä viimeinenkin kouluviikko typistyy nelipäiväiseksi, sillä perjantai on kansallinen lomapäivä Singaporen juhliessa 50-vuotista itsenäisyyttään. Tänään urakoitiin englannin testi ja torstaina olisi edessä vielä viimeinen raportin palautus ja sen esitelmä ennen luku-urakkaa. Tänään raporttia on väännetty seitsemän tuntia eikä vielä olla edes puolimatkassa! Aivot sanoivat itsensä irti tämän päivän osalta, joten päätin jatkaa kirjoittelua tänne. Saan kuitenkin olla tyytyväinen, että tentittävänä on vain kaksi kurssia, sillä eihän tämmöisiin kokeisiin ole Suomessa tottunut! Yleensä vain vedetään näyttönä lapsille uimakoulua tai ohjataan diabetesryhmälle kuntosalitunti. Kyllä vaan oonkin valinnut itelleni mahtavan koulutuksen! Kuitenkin loppuaikani täällä tulee olemaan sellaista hulinaa ja menemistä, ettei onneksi ainakaan ehdi turhia miettimään.

Keskiviikkona kävimme 1-Altitude baarissa, joka sijaitsee Singaporen liikekeskustan korkeimman rakennuksen katolla 282 metrin korkeudessa ja jonka kattotasanteelta on 360 asteen näkymät yli Singaporen. One Altitude on ehdottomasti suosikkiravintolani tähän mennessä upeiden maisemien ja tunnelman vuoksi. Perjantaina kävimme Raffles hotellin high tee sessareilla, jossa tarjolla oli kaikkea hienoa purtavaa. Ikinä ennen en ole käynyt yhtä hienoilla teekutsuilla! Tarjoilu tuli pöytään ja kaikki naposteltavat oli aseteltu viimeisen päälle.

Lauantaina päätimme lähteä käymään Art Science Museumissa, jossa meneillään oli mm. The Deep ja Dreamworks näyttelyt. The Deep näyttely on maailmaa kiertänyt näyttely, joka kertoi syvänmerenkaloista ja -eläimistä sekä sen ekosysteemistä. Näyttely oli todella mielenkiintoinen ja infoa oli paljon tarjolla. Dreamworks näyttely kertoi animaatioiden, kuten Shrek, Madagascar ja Kung Fu -panda, synnystä ja luomisen eri vaiheista. Näytteillä oli esimerkiksi kyseisten elokuvien päähenkilöiden erilaisia luonnoksia, ennen kuin lopullinen hahmo syntyi. 







Raffles






The Deep näyttely
















Niin ja käytiinhän me paluumatkalla museosta
pyörähtämässä myös allasbileissä, mutta ei bongattu
ketään tuttuja, joten lähdettiin melkein samantien kämpille


Jotta saadaan edes tästä postauksesta hieman pidempi, voisin kertoa tässä samalla koulun liikuntamahdollisuuksista, jotka ovat vertaansa vailla. Parvekkeen ikkunasta ulos katsoessa näkyy neljä tenniskenttää ja muutama koripallokenttä. Kyseiset kentät ovat tällä hetkellä suljettuja, sillä niiden pohjia uusitaan ja tilaa todennäköisesti myös laajennetaan uusien kenttien saamiseksi. Koulun takaa löytyy muutamia tenniskenttiä lisää ja vasta uudistettu maahockey areena. Koululla on myös oma urheilukenttä sekä kymmenratainen 50 metrin ulkoallas. Kuntoilukeskuksessa on myös useita kuntoilunurkkia, joissa on muutamia laitteita. Nykyinen kuntosali on todella pieni ja ruuhkainen, eikä sieltä löydy edes kaikkia peruslaitteita, kuten jalkaprässiä tai taljaa. Kuulemani mukaan uusi kuntosali palaa kuitenkin tälle vuosituhannelle isoine tiloineen ja uusine laitteineen. Uuden salin piti valmistua ja aueta kaksi kuukautta sitten, mutta ei se ole vieläkään valmis. En usko sen edes aukeavan sinä aikana, kun olemme täällä.

Itse tulee ehdottomasti eniten kulutettua uima-allasta. Tavoitteena onkin ollut uida 3000 metriä viikossa, mikä on toteutunut ehkäpä 60 prosenttisesti. Tähtäimenä on takaisin uinninvalvojan hommiin palatessa syksyllä riipaista testiuinnista vähintään kymmenen sekuntia pois. Tämän hetkinen ennätys on 2:54, joten alle 2:45 pitäisi päästä. Kaiken järjen mukaan tämän pitäisi olla täysin mahdollista, sillä Suomessa tuli uitua tuo 3000 metriä ehkä kuukaudessa. Joskus ei tullut käytyä kuukauteen kyllä muualla kuin kylmä- ja kuuma-altaassa sekä liukumäessä :D Eikä uimakuntoa juurikaan paranna muuten kuin uimalla. Samalla saa mukavasti rusketusta!

Linkistä pääsee kurkkaamaan, mitä siihen uinninvavojan testiuintiin kuuluu. Oma ennätys on suoritettu neljän metrin syvyisessä altaassa.


Uinnin saralla tavoitteena on ollut myöskin vapaauinnissa saada hengittäminen sujuvaksi molemmilta puolilta eli myöskin siltä "hankalalta" puolelta. Välillä tuntuu menevän todella hyvin, mutta toisinaan vettä tulee juotua enemmän kuin olisi tarpeen. On tässäkin kyllä kehitytty, sen voin sanoa!






Liikuntasalissa on mahdollisuus pelata myös pöytätennistä
ja salin takaosasta löytyy myös kiipeilyseinä




Maahockey areena







Tavoitteena ylipäätään on ollut käydä liikkumassa vähintään tuo kolme kertaa viikossa. Uimisen lisäksi jonkun verran tulee juostua radalla, mutta enimmäkseen läheisessä puistossa. Urheilukentän vieressä olevassa "kuntonurkkauksessa" saa tehtyä erilaisia kiertoharjoitteluita, joita yleensä tulee aina lenkin päälle pyöriteltyä. Salilla ei tosiaan ole tullut käytyä yllämainituista syistä, mutta palataan pumppaamaan taas suuremmalla innolla syksyllä Suomessa.

Tämmösiä kuulumisia tällä kertaa (: Toivotaan, että ensi viikollakin keksin taas jotain kirjoiteltavaa, sillä meinaa aiheet loppua. Ensi kertaan!


-Henna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti