keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Lähellä luontoa

Heipähei!


Taas on viikko vierähtänyt eteenpäin ja uusia juttuja on tullut nähtyä ja koettua tämänkin kuluneen viikon aikana. Näin loppua kohden alkaa panikoimaan, ettei kaikkea haluamaansa ehkä ehdikkään näkememään ja kokemaan. Alussa viisi kuukautta tuntui pitkältä ajalta, mutta niin se aika vaan käy vähiin. Haastavaa on yrittää sovittaa yhteen koulun tunnit, projektit, esitelmät ja tentit muiden näkemisen ja kokemisen arvoisten juttujen kanssa. Mitä jos tekemättä jääkin joku elämyksen arvoinen juttu? Kalenterille on käyttöä, ettei nyt vain unohdettaisi käydä jossain tärkeässä paikassa. Tuntuu, että täällä Singaporessakin on vielä sata ja yksi kokemisen arvoista asiaa. Koen kuitenkin, että "paineiden luominen" tälläisesta asiasta on täysin turhanpäiväistä. Kuitenkin tästä reissusta haluaa repiä kaiken mahdollisen irti, ettei sitten tarvitse haikailla ja jossitella. En kuitenkaan usko matkustavani Singaporeen lähiaikoina uudestaan - Aasiaan kylläkin! Saisiko jostain pari viikkoa lisäaikaa?

Toiselta kantilta ajateltuna tuo kysymys tuntuu tyhmältä. Kotiin paluutakin jo odottaa innolla ja jäljellä olevat kuusi viikkoa tuntuvat melkoisen pitkiltä näin ajateltuna. Tosiassa tunteet ovat melko ristiriitaiset. Toisina (yleensä huonoina) päivinä fiilikset ovat kutakuinkin: "Tämä on nyt nähty" ja olen valmis lähtemään Suomeen. Toisina päivinä tämän reissun ei taasen haluaisi loppuvan ollenkaan. 

Palataan nyt kuitenkin siihen, mitä on tullut tehtyä. Lauantaina päätin viettää päivän yksikseni ja suuntasin keskustaan vailla suunnitelmaa. Metrossa mieleen juolahti taas yksi paikka, missä ei vielä ollut tullut käytyä, Gardens by the Bayn sisäpuutarhat Flower Dome ja Cloud Forest. Flower Domessa esillä oli tyypillisiä kasveja eri puolilta maapalloa mm. Australiasta, Etelä-Afrikasta, Etelä-Amerikasta ja Välimereltä. Vierailu ei tehnyt suurta vaikutusta, sillä en ole kovin kiinnostunut puutarhahommista muutenkaan.

Cloud Forest oli enemmän omaan mieleen ja todellakin vierailemisen arvoinen paikka. Heti "kupuun" sisään astuessa edessä näkyi vesiputous. Eihän se oikea ollut, mutta hieno se silti oli. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaa tuntui, että saa hengittää raikasta ja puhdasta ilmaa. Cloud Forest oli näppärästi jaettu osiin eri kerroksiin. Ensin ajettiin hissillä tappiin saakka, jonka jälkeen laskeuduttiin alemmas kerros kerrokselta tutustuen subtrooppisiin kasveihin, jotka elävät eri korkeuksissa vuoren rinteillä.


Gardens by the Bay










Flower Dome








Cloud Forest











Sunnuntaiksi olimme suunnitelleet vaellushommia eli vierailua MacRitchien luonnonsuojelualueella, joka sijaitsee vain kolmen metroaseman päässä. Tämän 12 hehtaarin kokoisen puiston sisälle on rakennettu myös tekojärvi. Puiston suurin vetonaula on 25 metriä maanpinnan yläpuolella sijaitseva ja 250 metriä pitkä riippusilta, Tree Top Walk. Se yhdistää MacRitcien kaksi korkeinta kohtaa, Bukit Peircen ja Bukit Kalangin. Puistossa on nähtävissä alueen normaalia luontoa: sademetsää ja eläimiä eli apinoita, paljon apinoita. Teimme kävellen 12 kilometrin lenkin ja pääsimme Tree Top Walkin lisäksi ihailemaan maisemia näköalatornista. Puiston maisemat olivat todellakin jotain sellaista, mitä en uskonut näkeväni keskellä Singaporea! Tallailu viidakossa antoi kaivattua vaihtelua kaupunkiin ja aikaa selvitellä ajatuksia.







Maisemat Tree Top Walkilta














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti