torstai 27. lokakuuta 2016

Vieraita kotoa

Hei!

Paljon on ehtinyt tapahtua taas viime postauksen jälkeen. Suurin uutinen on ollut kuninkaan menehtyminen, mistä onkin uutisoitu ympäri maailmaa. On vaikea käsittää sitä, kuinka raskaasti thaimaalaiset ottavat kuninkaansa poismenon, mutta olen samalla autuaan tietämätön siitä, mitä hän on tehnyt kansansa eteen kasvattaakseen Thaimaasta sellaisen maan kuin se nyt on. Voinkin vain nöyränä kunnioittaa thaimaalaisten lojaaliutta rakastettua kuningastaan kohtaan.

Tapahtuneen johdosta Thaimaahan julistettiin vuoden mittainen suruaika ja se vaikuttaa edelleen usean viikonkin jälkeen thaimaalaisten arjessa, vaikka turistin näkökulmasta katsottuna sitä onkin vaikea huomata. Elämä on hillitympää ja monet pukeutuvat yhä mustaan sekä käyttävät surunauhoja. 

Kaikesta huolimatta kuluneet pari viikkoa ovat olleet kiireistä, mutta sitäkin mukavampaa aikaa. Viikko sitten sunnuntaina porukat ja Heidi tulivat Phuketiin lomailemaan ja mua moikkaamaan. Töiden ulkopuolella vietettiinkin aikaa yhdessä niin paljon kuin mahdollista. Alussa kaikki majoittuvat tässä mun kämpillä, mutta loman mittaan ne kävivät katsastamassa meininkejä Chalongin lisäksi niin Patongilla kuin Katallakin. Ei kai se ole matkailija eikä mikään, jos tietää loman kaikki yöpymispaikat etukäteen!

Pääsääntöisesti illalla käytiin aina yhdessä syömässä, mutta ehdittiin me kaikkea muutakin touhata. Käytiin Weekend Marketilla ja Surf Housella surffaamassa. Perjantaina oltiin saariretkellä Raya Yailla, jolloin periaatteessa olin töissä, mutta lomaltahan se tuntui, koska sain viettää koko päivän perheen kanssa. Heidi uskaltautui kokeilemaan saarella laitesukellusta ja veikkaampa, että sekin jäi touhuun koukkuun ensiyrittämällä ;) Saariretken aikana ehdittiin nauttimaan myös paratiisirannasta sekä snorklauksesta.

Lauantaina oli Emman läksiäiset ja lähdettiin isolla porukalla Banglalle juhlimaan. Muut tulivat taksilla Chalongista ja poimivat mut sekä Heidin Katalta matkaan mukaan. Yhtäkkiä meitä olikin taksissa 7 + kuski :D Ilta oli mukava, mutta loppui liian lyhyeen, sillä poliisit tulivat sulkemaan yökerhot jo kahden aikaan yöllä suruajan vuoksi.

Sunnuntaina vuokrattiin porukoiden kanssa auto ja lähdin paikallisoppaaksi kierrättämään niitä ympäri eteläistä Phuketia. Kävimme katsastamassa ainakin osan must see -nähtävyyksistä eli Big Buddhan, Kata View Pointin sekä Phromthep Capen. Alussa vasemman puoleinen liikenne näytti tuottavan hieman päänvaivaa meidän kuskille eli iskälle, mutta lopulta se kuulemma alkoi luonnistumaan jo tosi hyvin ja sen enempiä ajattelematta.

Yllättävän nopeasti kuitenkin äitin, iskän ja Heidin 10 päivän loma hurahti ja eilen ne lähtivät jo kotimatkalle! Nopeasti hurahti myös Emman harjoittelu loppuun ja "pikkusysteri" lensi Suomeen jo alkuviikosta. Kaikkien niiden facebookissa nähtävien ensilumi -päivitysten jälkeen, voisin melkein itse jäädä tänne.

Varasin kuitenkin jo lennon Suomeen, koska hinnat näyttävät nousevan koko ajan alkavan sesongin vuoksi. Tiedossa on kunnon luksusta, sillä lennän Finnairin lomalennolla Phuketista suoraan Helsinkiin ilman välilaskuja. Mielessäni olin kuitenkin jo varautunut vähintään yhteen-kahteen koneen vaihtoon.

Mun opiskelijaviisumista loppuu leima ensi kuun loppupuolella ja mietinnässä on jo reissu visa-runille. Ongelmana kuitenkin on, että en oikein osaa päättää, minne sitä reissaisi. Viisumin uusimisen kannalta kaupungilla ei ole väliä, sillä en aio uusia viisumia, vaan palata Thaimaahan pelkällä 30 vuorokauden turistileimalla. Toisaalta haluiaisin matkustaa jonnekkin uuteen paikkaan, mutta en kuitenkaan lähteä liian kauaksi tai monen lennon päähän muutaman yön reissun vuoksi. Tuntuu, että kaikki lähialueen kaupungit Thaimaan ulkopuolella on jo nähty tai sitten haluan jättää paikan näkemisen seuraavalle reissulle, kun on enemmän aikaa viettää kohteessa.

Visa-runin jälkeen palaan Phuketiin lomailemaan muutamaksi viikoksi. Ehkä sitä täytyy sitten vielä muutama päivä käydä töissäkin, mutta ei olla sovittu aikataulua niin tarkasti. Loman aikana olisi tarkoitus ottaa arskaa, relata ja dyykata niin paljon kuin mahdollista!

Jottei tää postaus olisi ihan näin tylsä, niin laitetaan perään muutamia kuvia viime perjantain saariretkeltä (:

-Henna


























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti