tiistai 20. syyskuuta 2016

Keep Calm And Dive On

Moi!


Taas on päivät vierähtäny eteenpäin hurjaa vauhtia ja tuntuu tälläkin reissulla ajan kuluvan liian nopeasti, sillä kohta olen ollut reissussa jo kuukauden. Työpäivät ja viikot kuluvat nopeasti vaikka työpäiviä onkin kuusi viikossa ja päivät usein yli kahdeksantuntisia. Keskimäärin töitä on painettu reilut 50 tuntia viikossa, joten innolla ja kauhulla odotan sesongin alkua. Työviikot eivät tunnu sen pidemmiltä kuin Suomessakaan, mutta yksipäiväinen viikonloppu tuntuu todella lyhyeltä!

Lomapäiviä ei ole kuitenkaan ehtinyt pahemmin viettämään, sillä edellinen sunnuntai meni pitkälti päivystyspuhelimeen vastaillessa ja myöhäisiä varauksia hoidellessa ja viime sunnuntaina oltiin talkoohengessä järkkäämässä toimistoa kuntoon kohta alkavaa sesonkia varten. Harjoittelun alussa työtehtäviä ei ollut paljoakaan, mutta nyt sain hoitaakseni valmistella kaikkien sesongille töihin tulevien työntekijöiden tiedot viisumipapereita varten ja sitä hommaa on paljon, koska työntekijöiden määrä sesonkia kohden mennessä kasvaa moninkertaiseksi nykyiseen verrattuna! Homma on aika vastuullista, mutta kun mä tästä selviän, niin taas ollaan paljon kokeneempia (:

Viime viikon maanantaina pääsin mukaan myös saariretkelle Raya Yaille eli tuttavallisemmin saarelle, jonne lähdettiin kiinalaisten turistien kanssa. Kyseessä oli perehdytysreissu mulle, joten kaikki oli uutta ja jännää. Perjantaina olinkin sitten jo yhtäkkiä ihan yksikseni viemässä asiakkaita saarelle sukeltamaan. Onneksi kaikki sujui hyvin eikä retkellä tullut mitään hämminkiä. Saaren sukelluskouluttaja otti myös mut mukaan DSD eli Discover Scuba Diving sukelluksille. Tuo kerta olikin mun ensimmäinen avovesisukellus ja täytyy sanoa, että onhan se vedenalainen maailma ihan ihmeellinen! Tähänkin hommaan jäin koukkuun aivan samantien ja innolla odotan jo seuraavia sukelluksia!

Jonkin verran on ehditty tutustumaan lähialueen nähtävyyksiin ja ollaan vierailtu Big Buddhalla, joka sijaitsee korkealla kukkulalla Katan ja Chalongin välissä. Big Buddhalta avautui tosi siistit näkymät sekä Chalongiin, että Katalle. Samana päivänä kävimme tsekkaamassa myös Kata View Pointin, josta avautuu kivat näkymät kolmelle peräkkäiselle lahdelle: Kata Noille, Katalle ja Karonille. Katalta jatkoimme matkaa Patongille, jossa kiertelimme kojuissa katsastamassa turistikrääsää. Lauantaina päätimme lähteä Bangla Roadille, joka muuttuu iltaisin 400 metriä pitkäksi bilekaduksi täynnä baareja ja klubeja. Vaikka en normaalisti mikään ahkera baarissa kävijä olekaan, niin Banglalle täytyy vielä ehdottomasti lähteä uudestaan kerran ja toisenkin!


Big Buddha


Näkymä Big Buddhalta Chalongiin










Ihan tulee surulliseksi noista norsusafareista. Siinä ne seisoo metrin
kettingissä jalasta kiinni koko päivän ja välillä käyvät kuljettamassa
turisteja. Ite en ainakaa halua moista hommaa kokeilla/kannattaa.


Kata View Point


Raya Yain eli saaren päätie. Saarella ei
ole lainkaan autoja, joten matkat kuljetaan
skopolla. Toki saari on niin pieni, ettei
siellä edes skopoa liikkumiseen tarvitse :D


Raya Yain veneranta


Retkipäivien office


Eilen pääsin suorittamaan OWD eli Open Water Diver kurssin ekaa päivää. OWD on sukelluksen peruskurssi, jonka suoritettuaan on sertifioitu sukeltaja. OWD kortilla saa sukeltaa toisen sertifioidun sukeltajan kanssa maksimissaan 18 metriin. Eilen harjoittelimme altaassa erilaisia sukellustaitoja ja tutustuttiin välineisiin ja niiden käyttöön paremmin. Myöhemmin pitäisi hoitaa teoriaosuus pois kuleksimasta, mutta huomenna sekä torstaina lähdemme saareen sukeltamaan ja suorittamaan kurssin sukellukset loppuun. Olen jo ihan innoissani siitä, että päästään taas pinnan alle!

Yhtä innoissani olen myös siitä, että kohta on sesonki ja alkaa tapahtua! Kaikki Phuketissa ovat jo innoissaan sesongin alkamisesta, sillä silloin meininki on kuulemma aivan kreisiä kaikessa suhteessa: asiakkaita tulee ovista ja ikkunoista, on hemmetillinen kiire ja päivät pitkiä. Vastapainona ajatellen, jo pelkästään Phuketiin pamahtaa lähes 20 työntekijää lisää ja staffien sesonkielämästä ja illanvietoista olen kuullut vain villejä juttuja.

Nyt nukkumaan, sillä huomenna on aikainen herätys, että ehditään pikaveneeseen ja päästään saarelle sukeltamaan!


-Henna








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti