perjantai 9. syyskuuta 2016

Ensimmäisen viikon tapahtumia

Moi!

Pian on ensimmäinen viikko töitä takana ja arki on hieman ehtinyt asettua uomiinsa täälläkin. Vapaa-aikaa ei ole hirveästi, sillä työaika on yleensä 10-18 ja töitä tehdään Thaimaalaiseen tapaan maanantaista lauantaihin. Suurimmaksi osaksi työaika kuluu toimistolla, jossa työtehtäviin kuuluu mm. varausjärjestelmän ylläpito ja varauksien syöttö ohjelmaan, asiakasrekisterin päivitys ja ylläpito, palaute- ja asiakastietolomakkeiden jälleenkäsittely, veneiden ja bussien varaukset, päivystyspuhelimeen vastailu, laskutuksessa avustaminen, muut normaalit toimistotyöt ja yleiset nakkihommat. Kaikkia työtehtäviä ei ole vielä ehtinyt sisäistämään, mutta kaikki sitten ajallaan. 

Työtehtävät ja -ajat vaihtelevat paljon sesonkien mukaan. Nyt käynnissä on low-season, jolloin asiakkaita on vähemmän ja työtahti muutenkin leppoisampi. Etelä-Thaimaan high-season eli talviajan turistisesonki kestää marraskuusta huhtikuun puoleenväliin saakka. Tästä tahti siis todennäköisesti vain kiristyy sesonkia kohden ja toivottavasti silloin pääsen mukaan myös meriretkille erilaisiin apuoppaan tehtäviin.

Phuketin toimistolla on tällä hetkellä myös kaksi muuta harkkarilikkaa, joiden kanssa tulee vietettyä aikaa vapaa-ajallakin. Viime sunnuntaina lähdimme käymään saaren eteläkärjessä sijaitsevalla Promthep Capen näköalapaikalla ja illaksi suuntasimme Weekend Marketille ostoksille. Usein iltaa tulee töiden jälkeen istuttua myös työporukan paikallisessa pubissa "Kangasalassa". Muutaman kerran olemme käyneet Kata Beachin Surf Housella, jossa pystyy harrastamaan sisäsurffausta. Keskiviikkoisin matkailualan työntekijät pääsevät ilmaiseksi surffaamaan klo. 21-23 ja perjantai-iltaisin surffaus on ilmaista kaikille naisille tuohon samaan kellonaikaan. Viime reissulla jäin täysin koukkuun tähän lajiin, joten on mahtavaa, että tällä reissulla pääsen surffailemaan useasti viikossa ja vielä ilmaiseksi!


Promthep Cape








Surf Housella


Sadekaudella välillä vettä sataa ihan kunnolla


Viime sunnuntaina muutin hotellista vuokra-asuntoon läheiselle asuinalueelle. Asun suomalaisen pariskunnan omistamassa kämpässä vuokralla sillä aikaa, kun he ovat Suomessa. Asuinalue on keskivertoa "parempaa ja kalliimpaa" aluetta. Silti maksan kahden makkarin asunnosta vuokraa kulujen kanssa n.200€ kuukaudessa. Työmatkakaan ei ole pitkä, sillä toimistolle on matkaa vain 750m. Kämppiksenä täällä mulla on tämän suomalaisen pariskunnan koira, staffisekoitus Maggi. Mäksy on helppohoitonen - pidetään toisillemme seuraa ja tullaan hyvin toimeen (:

Täällä Chalongissa ei ole paljoakaan tekemistä, niin kuin jo aikaisemmin kerroin, joten muiden tapaan vuokrasin oman skootterin, koska se on kätevin ja nopein tapa liikkua paikasta toiseen. Kuukausivuokra on 3000THB ja bensa halpaa. Kata Beachille ajaa Chalongista skopolla 10 minuutissa, Karon Beachille 15 minuutissa ja Patong Beachille puolessa tunnissa. Alussa vasemmanpuoleinen liikenne tuotti päänvaivaa, mutta nyt se tuntuu jo ihan normaalilta. Liikenne on Thaimaassa muutenkin "kaoottisempaa" kuin Suomessa, mutta järki päässä ja fiksulla vauhdilla ajaessa on se kuitenkin melko turvallista. Niin ja tietenkin käytän myös kypärää!


Kuvia kämpästä:


Etupiha/terassi


Olohuone ja keittiö




Makkari


Maggi aka Mäksy




Tämmöstä taas tällä kertaa (:


-Henna





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti