torstai 1. syyskuuta 2016

Kohteessa

Moi!

Perille Puketiin on päästy ja matkakin sujui ihan mukavasti. Jännitin hieman koneen vaihtoa Moskovassa Seremetjevon lentokentällä, koska Phuketiin lähtevä kone lähti eri terminaalista, kuin minne Suomesta tullut kone laskeutui. Toisin sanoen, koneen vaihtamisen lisäksi piti vaihtaa myös terminaalia. Eikä terminaalin vaihtamisessa olekaan mitään ihmeellistä/vaikeaa, sillä lentokentillä on yleisesti todella hyvät opasteet. Jos terminaalista toiseen ei ole rakennettu sisäkautta kulkevaa tunnelia, niin yleensä terminaalien välillä on hyvin toimiva bussi/juna ym. yhteys.

Olin kuitenkin netistä lukenut, että Seremetjevon ei ole kovinkaan käytännöllinen kenttä: opaskyltit ainoastaan venäjäksi, kukaan ei puhu englantia, likaista ja terminaalien välinen bussiyhteys takkuaa jatkuvasti. Toisaalta löysin myös muutamia kommentteja, joiden mukaan kenttää on uudistettu rajusti viime vuosien aikana. Näinhän se olikin, sillä kenttä oli ihan samaa tasoa kuin muutkin kansainväliset lentoasemat. Terminaalista toiseen pääsi helposti kävellen. Onneksi terminaalien välin tallustaminen kesti lähes 30 minuuttia, sillä odotusaikaa jäi taas aivan liiaksi.

Aeroflotin lento Moskovasta Phuketiin oli enemmän kuin puolityhjä, joten koko lennon sai rönöttää penkkirivin leveydeltä. Muutaman elokuvan turvin lento sujui ihan mukavasti, mutta loppumatkasta alkaa aina väistämättä pinnaa kiristää, koska ei vaan saa nukuttua. Tullissa saatiin oikeet leimat passiin ja Rayan porukka oli hoitanu kyydin kentältä hotellille. Hotellille päästyä olin aivan kuolemanväsynyt, joten muutaman tunnin päikkärit auttoivat jaksamaan iltaan asti.

Raya Diversin Phuketin toimisto sijaitsee Chalongissa, joten varasin myös hotellin ihan toimiston läheltä. Chalong on leppoisa satamakylä, jossa useat sukellusfirmoista pitävät päämajaansa. Satamasta lähtee myös monet sukellusretket ja päiväretket lähisaarille. Miinuspuolena se, että varsinaista rantaa ei ole, joten auringonotto on saanut ainakin toistaiseksi vielä jäädä.

Koska tekemistä Chalongissa ei oikein ole, niin nämä muutamat vapaapäivät ovat käyneet aika pitkiksi. Tänään piti aloittaa työt, mutta eilen illalla iski kuume eikä ruoka pysynyt yhtään sisällä, joten pidin vielä yhden vapaapäivän. Huomenna päästään sitte kovalla innolla aloittamaan hommat!

-Henna



Helsinki-Vantaa


Tyhjää oli













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti