sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Melkein kaksi viikkoa jo takana!

Terveiset pallon toiselta  puolen!

Takana on nyt vajaat kaksi viikkoa elämää maailman toisella laidalla ja aika rullaa nopeasti eteenpäin. Paljon on taas menty ja tultu, eikä kämpillä ehdi juuri kuin nukkumaan. Tämä on pelkästään vain hyvä asia - eipähän ehdi ainakaan ikävöidä kotiin!

Kuten edellisen blogitekstin lopussa kerroin, niin suunniteilla oli viettää lauantaipäivä Chinatownissa. Aamulla suuntasimme määränpäähämme ja vietimme koko päivän kierrellen ympäriinsä ja tehden ostoksia. Chinatownissa on aina käynnissä ikään kuin suuret markkinat. Mieleen tulee myös etelänmatkojen rantakojut, jotka ovat täyttä turistiroinaa - niin Chinatownissakin. Näin ensimmäistä kertaa Aasialaisen Durian hedelmän, jonka haju on mielestäni pahempi kuin raatoauton perässä ajaisi. Maistamaan en vielä kyennyt, mutta kyllähän sekin täytyy tällä reissulla kokea! Päivällistä söimme kuuluisalla Food Streetillä, jossa ruokakojuja ja ravintoloita on yhteensä varmaan viisikymmentä. Illalla satuimme oikeaan paikkaan oikeaan aikaan ja pääsimme seuraamaan kiinalaista Dragon Showta. Alla muutamia kuvia päivästä.




Aasialainen herkku - Durian hedelmä

Dragonfruit


Kuuluisa Food Street Chinatownissa

Dragon Show

Chinatownin valot loistavat kirkkaasti illan hämärtyessä

Säilöttyjä käärmeitä ja muita otuksia

Singaporessa on keskiviikkoisin Ladies Night eli kaikki naiset pääsevät yökerhoihin ilmaiseksi ja yleensä tarjolla on myös ilmaisia drinkkilippuja. Vain naisille suunnattuja erikoistarjouksia voi löytää myös pubeista. Keskiviikkona suuntasimme siis Singaporen yöelämään Clarke Quayn alueelle, jossa yökerhot sijaitsevat. Paikallisten kavereiden suositusten perusteella suuntasimme yökerhoon nimeltä Attica. Paikka oli iso ja täynnä porukkaa. Löysimme myös suurimman osan saksalaisista vaihto-opiskelijoista Atticasta ja jatkoimme juhlimista isolla porukalla. 

Alkoholi, kuten muutkin päihteet, ovat Singaporessa Suomeenkin verrattaessa kalliita ja lainsäädäntö tiukkaa. Yökerhossa juoma maksaa keskimäärin 13 SGD ja kahdesta kaljasta saa pulittaa yli 22 SGD. Tupakka-aski kaupasta ostettaessa maksaa suunnilleen 12 SGD ja viinipullo yli 20 SGD. Myös päihteiden käytön kanssa kannattaa olla varovainen. Tupakointi on sallittu vain tarkasti rajattujen alueiden sisäpuolella ja rikkomuksesta saa 200 SGD sakon. Julkijuopottelu on ankarasti kielletty. Huumeiden hallussapidosta rapsahtaa kuolemantuomio. Kuitenkin omaa järkeä käyttävällä ei ole syytä huoleen.

Perjantaina vuorossa oli vaihto-oppilaille suunnattu kaupunkikierros, jonka aikana vierailimme Chinatownissa, Little Indiassa, Arab Streetillä, Merlion Parkissa ja pääsimme myös lyhyelle jokiristeilylle Marina Bayn alueelle. Alla kuvia kaupunkikierroksesta.


Little India

Durian hedelmää muistuttava oopperatalo








Kuten kuvista näkee, niin sateelta ei vältytty edes kaupunkikierroksella. Sateenvarjo onkin pakollinen varuste, joka kulkee aina mukana. Singaporessa sataa joka kolmas päivä, mutta viimeaikoina on satanut joka päivä. Sadekuurot ovat lämpimiä ja lyhyitä, mutta sitäkin rankempia - en ole nähnyt vastaavanlaisia sadekuuroja kuin muutaman Suomessa. Yleensä sateen aikaan myös ukkostaa rajusti ja Singapore onkin salamoinnin osalta maailman aktiivisin kaupunki, sillä yli 200 päivänä vuodessa täällä havaitaan salamointia. Sateen jälkeen ilma on raikkaampi ja lämpötila mukavampi.

Kuluneen vajaan kahden viikon aikana on tutustuttu uusiin ihmisiin ja varsinkin vaihto-oppilaisiin, jotka kaikki asuvat näissä koulun asuntoloissa. Vaihtareita on paljon Saksasta ja Etelä-Koreasta, jonkin verran Ranskasta, Alankomaista sekä muualta Keski-Euroopasta. Mukaan on sattunut myös yksi japanilainen sekä yksi suomalainen itseni lisäksi.

Sunnuntaina vierailimme myös Sentosan saarilla haaveissamme auringon otto, ruskettuminen ja meressä uiminen. Vajaan tunnin kohdalla sade kuitenkin puuttui peliin ja päätimme lähteä etsimään ruokailupaikkaa myöhäiselle lounaalle. Hintaeron ruoassa huomaa heti turistialueelle tultaessa. Yleensä ruoan saa 2,5-4 dollarilla, mutta nyt maksoimme 8 dollaria. Hukkaan päivä ei kuitenkaan mennyt vaan pidimme hauskaa, tapasimme uusia ihmisiä ja näimme monta uutta paikkaa, joissa tulee vielä vierailla. 

Ensi viikon perjantaina vietetään vappua eli Labour Dayta, joka on kansallinen vapaapäivä täälläkin. Hieman pidemmän viikonlopun vuoksi suunnitteilla on reissua jonnekkin Singaporen ulkopuolelle, mutta siitä lisää myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti