maanantai 6. huhtikuuta 2015

Kukamitähä?

Tämä ensimmäinen postaus olisi varmaankin syytä käyttää siihen, että kerron hieman kuka minä olen ja miksi tällaisen blogin pykäsin pystyyn, jos tätä eksyy lukemaan syystä tai toisesta joku muukin äidin ja muutaman kaverin lisäksi (:

Olen 21-vuotias opiskelija Kajaanista. Kotoisin olen Etelä-Pohjanmaalta (sieltä, mistä ne muutkin pöyrööt ja häjyt :D). Kainuulaistumiselta olen koittanut monin tavoin välttyä ja hyvin siinä olen ainakin tähän mennessä onnistunut suhteutettuna kommenttien määrään, jotka koskevat murretta ja/tai puhetapaani. 

Opiskelen Kajaanin ammattikorkeakoulussa toista vuotta liikunnanohjaajaksi. Tarkoituksena olisi valmistua loppuvuodesta 2016 suuntautumisena elämysaktiviteetit sekä personal training. Kovasti tekisi mieli suorittaa toinen harjoittelu myös ulkomailla, mutta katsotaan nyt ensin, miten tästä ensimmäisestä reissusta selvitään! Syksyllä alkava oparin teko jo kummittelee mielessä, joten keskitytään sitä ennen tulevan kevään ja kesän tapahtumiin.

Tasan viikon kuluttua alkaa meikän elämän pelottavin, mutta samalla varmasti antoisin ja kokemusrikkain matka kohti leijonan kitaa ja vaihto-opiskelua Singaporessa. Edessä on 5kk opiskelua, elämistä ja matkustamista vieraassa kulttuurissa vielä toistaiseksi tuntemattomien ihmisten kanssa toisella puolella maailmaa. Tavoitteena on nähdä, kokea ja elää siinä ajassa niin paljon kuin suinkaan mahdollista.

Ajatus vaihtoon lähtemisestä on kytenyt jollain tapaa lukiosta saakka, mutta vasta nyt se tuntui ajankohtaiselta ja itse koin olevani tarpeeksi rohkea lähteäkseni maailmalle. Aluksi meinasin hakea vaihtoon koko lukuvuodeksi, mutta paperit jäivät sitten keväällä syystä tai toisesta lähettämättä. Kesän aikana ajatus koko hommasta kypsyi ja syksyllä päätös oli selvä. Enää oli mietittävä kohde minne lähteä. Itselleni vaihtoehtoina olivat ainoastaan koulumme yhteistyökorkeakoulut, sillä niihin lukukausimaksuja ei tarvitse maksaa ja hakemisen tulisi tapahtua suhteellisen helposti. Oikeastaan alusta asti oli selvää, että haluan Euroopan ulkopuolelle, kauas kotoa ja paikkaan, jossa tavallinen arki on mahdollisimman kaukana omastani Suomessa. Vaihtoehdoiksi valikoituivatkin Yhdysvallat tai Singapore, joista jälkimmäinen tuntui paremmalta vaihtoehdolta. Jenkeissä on tullut kuitenkin pari kertaa käytyä lomalla ja se oli huomattavasti kalliimpikin vaihtoehto Singaporeen verrattuna. Tottakai Singapore kiehtoi myös lämpimällä ilmastollaan ja eksoottisuudellaan. Lopulta hyväksymiskirje saapui Nanyang Polytechnic Universitystä ja järjestelyt pääsivät kunnolla vauhtiin. Hakuprosessista voisin kertoa myöhemmin vielä tarkemmin omassa postauksessaan, jos se vielä silloin tuntuu edes jokseenkin järkevältä.

Singapore on kaikessa pienuudessaan silti järisyttävän suuri oma maailmansa. Kuvitella, että pääkaupunkiseutua pienemmällä alueella elää yhtä paljon ihmisiä kuin koko Suomessa. Tälläiselle pikkukaupungin kasvatille ja omasta tilasta nauttivalle muutos voi tuntua melko suurelta. Luotan kuitenkin siihen, että kaikkeen tottuu (myös törkeän kuumaan ja kosteaan ilmastoon).

Niin ja miksi tätä blogia kirjoitan? Uskon, että blogia kirjoittamalla saan asiat paremmin muistiin, joten jälkeenpäinkin voi lukea mitä sitä tuli tehtyä ja koettua sekä miltä silloin tuntui. Blogi toimii myös hyvänä tiedonlähteenä perheelle ja kavereille seurata missä mennään ja mitä tapahtuu. Toki koulu vaatii myös reissusta raporttia, joten tämä blogi ajaa sen saman asian, sillä raporttien laatiminen jälkeenpäin aiheuttaa kuitenkin vain hammasten kiristelyä. Itse löysin niukasti Singaporessa vaihdossa olleiden suomalaisten blogeja, joten olisi mahtava, jos tämä blogi auttaisi eteenpäin jotakuta Singaporeen vaihtoon mielivää. 

Ensi viikoksi tie vie kuitenkin vielä koulureissulle Kuusamoon, joten turhia ei ehdi (onneksi) miettiä. Matkustuskilometrejäkin kertynee viikon sisällä kiitettävästi, sillä pääsiäinen tuli vietettyä kotopuolessa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti